Friday 19 January 2007

Sabieu que...?

Hola a tots!

Això és un nou tipus de post que faré a partir d'ara (no vol dir que tots els posts que faci a partir d'ara siguin exclusivament d'aquest tipus), i que té com a finalitat informar de notícies o no-notícies, simplement fets, que sigui interessants i que quan ho llegiu penseu: "ah, si?! no ho sabia!"

Així que seria bona idea que me'ls comentéssiu , per així jo saber què en penseu (si jo crec que una qüestió és prou interessant com per posar-la al meu blog, encara que no us agradi a vosaltres, seguiré pensant que és interessant).

La primera curiositat que us presento és aquesta:
Sabieu que els gossos pigall es diu en castellà "perros lazarillo"? I us preguntareu: i per què es diuen "perros lazarillo"??
Doncs per què hi ha un llibre anomenat "La vida de Lazarillo de Tormes y de sus fortunas y adversidades" , més conegut amb el nom de "Lazarillo de Tormes" i d'autor incert en què un nen fa de guia a un cec (és més extens, però ho resumeixo, no cal estendre's més). I ve d'aquí, el nom, del pobre Lazarillo que havia de fer companyia a un cec malcarat.

Wah!

No comments: